На Львівщині виявили п'ять небезпечних боєприпасів

11 серпня о 13:04 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в м. Львові по вул. Величковського, під час прогулянки лісом на відстані 1500 м від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на мінометну міну часів ІІ Світової війни.

За добу Львівські піротехніки виявили 2 та знищили 5 небезпечних боєприпасів часів ІІ Світової війни.

Цього ж дня о 22:33 надійшло ще одне повідомлення, що в с. Суховоля Городоцького району на відстані 10 м від житлових будинків на польовій дорозі виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

По факту виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та їх знищення.

Крім того, 11 серпня фахівці піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучили та знищили у встановленому порядку 5 застарілих боєприпасів.

Артилерійський снаряд 105 мм калібру часів ІІ Світової війни, що було виявлено в с. Нижня Білка Пустомитівського району в полі на відстані 200 м від житлового будинку.

Ще два артилерійські снаряди 37 мм та 122 мм калібрів, виявлених в м. Львові по вул. Шевченка, 327 коло закинутої будівлі в 500 м від дороги.

2 ручні гранати РГ-42 та М-24, виявлені під час будівельних робіт в стіні житлового будинку в сел. Розділ по вул. Лісна, 46 Миколаївського району.

Усі знайдені боєприпаси вилучено та знищено у встановленому порядку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: