Розвідка попереджує, що російські військові планують провокації на Донбасі

Російські військові замишляють серйозні провокації на всій лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі з тим, щоб звинуватити українську сторону в недотриманні Мінських угод.

Про це інформує Головне управління розвідки Міноборони України.
«Противник планує масштабні провокаційні дії за всією лінією зіткнення на сході України з подальшим звинуваченням української сторони у недотриманні Мінських домовленостей», - йдеться в повідомленні ГУР на сторінці у Facebook у п'ятницю вранці.

 

За інформацією української військової розвідки, основні зусилля супротивника були зосереджені на ротації і посиленні передових підрозділів, поповнення запасів матеріально-технічних засобів і боєприпасів, а також на вдосконаленні фортифікаційного обладнання переднього краю на Сєверодонецькому, Слов'янському та Донецькому напрямках.

Триває також ведення розвідки сил АТО – противник застосовував три безпілотних літальних апарати з території РФ за маршрутом: н. п. Глінка, Комсомольське, Старобешеве, Донецьк, Ларине, Старобешеве, Комсомольське, Перемога; поблизу Авдіївки - зі складу роти БПЛА 7 окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) ВС РФ; поблизу н. п. Алмазна - зі складу окремої роти БПЛА (Луганськ) 2 АК ЗС РФ.

Розвідка зафіксувала чергові факти постачань боєприпасів, пального, а також військової техніки з території РФ. Так, до н. п. Дебальцеве прибули три вагони з боєприпасами, п'ять цистерн з пальним (250 тонн), дві платформи з вантажними автомобілями «Урал», Ровеньки - шість цистерн з пальним (300 тонн).

Як повідомлялося раніше, вчора, 11 серпня, Порошенко доручив привести в бойову готовність всі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом та Донбасом.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: