У колишнього голови Держлісагентства провели обшуки

ГПУ разом з СБУ провела обшуки на об’єктах нерухомості, які належать колишньому голові Держлісагентства України.

Про це повідомили у прес-службі ГПУ.

Було проведено низку обшуків на об’єктах нерухомості, які належать та раніше належали (перереєстровані на інших осіб під час розслідування провадження) колишньому Голові Держлісагентства України та його дружині, також за місцем проживання інших осіб, які перевіряються на причетність до злочинної схеми вимагання грошових коштів від імпортерів лісової продукції в період 2011-2014 років.

В ході обшуків вилучено документацію та здобуто додаткові докази причетності вищевказаних осіб до вчинення кримінальних правопорушень.

Окрім цього, за результатами проведення комплексу слідчих (розшукових) дій встановлено та повідомлено про підозру ще одному з учасників злочинної схеми вимагання грошових коштів від імпортерів лісової продукції в період 2011 - 2014 років. Указана особа наближена до колишнього керівництва Державного агентства лісових ресурсів України та приймала безпосередню участь у пред’явлені вимог представникам іноземних компаній, які імпортували деревину з України у період 2011-2014 років, щодо сплати так званих відкатів за отримання необхідних обсягів зазначеної продукції.

Діючи за попередньою злочинною домовленістю з керівництвом Держлісагентства України у зазначений період, шляхом вимагання, підозрювані особи одержали неправомірну вигоду на загальну суму коштів понад 140 млн грн, які легалізували за допомогою офшорних компаній.

Дії цього учасника злочинної схеми кваліфіковано за ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом КК України.

У зв’язку з відсутністю за місцем свого проживання та неявкою на виклики до слідчого, його оголошено в розшук та отримано ухвалу слідчого судді про затримання та доставку в суд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: