Вроцлав організовує мовні курси для українців

Місто Вроцлав організовує мовні курси для іноземців. Крім того, у вроцлавських школах з'являться класи, де викладання буде вестись українською мовою.

Ці заходи - відповідь міської влади на зростання числа іноземців, в основному українців, яких останнім часом у Вроцлаві поселяється все більше.

«Найбільшою групою іноземців у Вроцлаві є українці і саме до них, перш за все, були спрямовані міські програми підтримки», - сказав Рафал Дуткевич, президент Вроцлава.

Курси польської мови для іноземців починаються у вересні. В проекті бере участь близько 80 установ. Це, для прикладу, бібліотеки, неурядові організації, будинки культури, церкви і релігійні об'єднання. Весь проект буде координувати Вроцлавський центр інтеграції, а навчання проводитимуть близько 200 добровольців, хоча цілком можливо, що охочих навчати буде більше.

«Навчання буде проходити в тандемі доброволець-іноземець, це будуть практичні заняття, до прикладу, в магазині або в установі», - каже Яцек Сутрик, директор департаменту з соціальних питань в Управлінні міста Вроцлав.

Нижньосілезське бюро праці видало в цьому році громадянам України 40 тис. дозволів на роботу, і більшість з них живуть і працюють у Вроцлаві. Велика кількість з них приїжджають сюди з дітьми, з яких все більша кількість ходить у вроцлавські дитячі садки і школи. Це вони, в основному, користуються двома додатковими годинами польської мови в початкових школах.

Щоб задовольнити найчисленнішу національну меншість у Вроцлаві, з вересня цього року в окремих школах можна буде більш широко вивчати українську мову, історію та культуру України. – «Якщо процес поселення українців у Вроцлаві буде тривати, що цілком добре для міста, ми хотіли б, щоб українці відчували, що у Вроцлаві їхні діти можуть залишатися на зв'язку з культурою своєї країни», - сказав президент Вроцлава.

У Вроцлавських початкових школах навчається 269 дітей - іноземців, з яких переважна більшість - діти з України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: