СБУ оголосила про підозру закарпатцеві, який закликав до сепаратизму

Слідчими Служби безпеки в Закарпатській області повідомлено про підозру місцевому сепаратисту, який закликав до відокремлення області від України.

Про це інформує УНІАН.

У прес-групі Управління СБУ в Закарпатській області, повідомлення про підозру було оголошене закарпатцеві 10 серпня поточного року.

Правоохоронці встановили, що мешканець Закарпаття, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за антиукраїнську пропаганду, у 2014 році втік від правосуддя до Словаччини, звідки у 2016 році переїхав до Росії.

«Відчувши себе у «безпеці», він на власній сторінці у соцмережі почав розповсюджувати матеріали із закликами до відокремлення Закарпатської області від України», - зазначили у прес-групі.

Як додали у відомстві, сепаратист від імені так званої «Русинської народної армії» також розповсюдив в Інтернеті відеоролик із публічною наругою над Державним Прапором України.

Слідчими СБУ зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 1 ст. 338 (наруга над державними символами) Кримінального кодексу України, й він оголошений у розшук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: