Е-декларування таки запрацює з 15 серпня

Система електронного декларування для чиновників у будь-якому випадку почне працювати з 15 серпня.

Про це заявила керівник Національного агентства з протидії корупції (НАЗК) Наталія Корчак в ефірі телеканалу 112 Україна.

«Електронне декларування запрацює в будь-якому випадку, це я можу гарантувати на 100%, тому що своє рішення про початок подання і оприлюднення інформації ми не скасовували і скасовувати не будемо. Не потрібно говорити, наскільки це режим, тестовий чи ні. Система подання і оприлюднення інформації буде працювати. Те, що ми хочемо цю систему вдосконалити – ми будемо над цим працювати», - сказала Корчак.

Говорячи про підсумки вчорашніх переговорів з Держспецзв'язку та розробниками системи, Корчак зазначила, що шляхи усунення недоліків були визначені.

«Ми піввечора вмовляли розробників прийти в Держспецзв'язку. Потім вони прийшли, стояли під воротами, і я знову їх вмовляла. Розмова, яка сталася в Держспецзв'язку, була конструктивною, розробник програми «Міранда» визнав ті недоліки, які були оголошені і які можна усувати, і з цього починати роботу. І це було офіційно визнано», - підкреслила вона.

За її словами, сьогодні НАПК має намір провести засідання, однак час його початку в даний час не визначено.

«Сьогодні буде продовжуватися робота технічних працівників в рамках Держспецзв'язку, і ми (НАЗК, – ред.) ще не визначилися, коли проведемо своє засідання. Фактично ми готуємося зробити заяву, але запуск системи е-декларування у будь-якому разі буде, тому що відповідно до закону, у перехідних положеннях зазначається, що мова йде про подання і оприлюднення інформації декларанта», - повідомила вона.

«Все залежить від того, яких результатів досягнуто Держспецзв'язку і «Міранда». Вони активно працюють. Більш того, «Міранда» попросила долучити своїх спеціалістів, і Держспецзв'язок на це погодився. Таким чином мова йде про те, що створюються умови для конструктивної розмови. Вчора в більшості випадків мова йшла про позиціонуванні своїх власних інтересів», - додала Корчак.

Як повідомляла «Європейська правда», початок повноцінної роботи НАЗК, включно із системою електронного декларування, лишається ключовою перепоною для впровадження безвізового режиму.

Також запуск електронного декларування є умовою для отримання Україною траншу МВФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: