Голова виборчого штабу Трампа міг отримати 12,7 мільйона доларів з «чорної» каси Партії регіонів

2___425_650x410

Голова виборчого штабу кандидата у президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа Пол Манафорт міг отримати 12,7 млн доларів з «чорної» каси Партії регіонів, коли співпрацював з екс-президентом України Віктором Януковичем.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів The New York Times.

Як повідомляє видання, перед тим, як приєднатися до виборчої кампанії Трампа, найбільш відомим клієнтом Манафорта був Янукович. Партія регіонів і Янукович співпрацювали з Манафортом, який відігравав роль політичного консультанта-радника і допомагав перемагати під час декількох виборчих кампаній в Україні.

«Рукописні бухгалтерські книги вказують на 12,7 млн доларів грошових виплат, про які публічно не повідомлялося, призначених для Манафорта від проросійської політичної партії з 2007-го по 2012-й роки, відповідно до (інформації) новоствореного Національного антикорупційного бюро», - стверджує видання.

За даними The New York Times, слідчі заявляють, що виплати були частиною нелегальної «прихованої» системи, і вони також стосувалися осіб, які балотувалися на виборах.

Також у публікації зазначається, що слідчі розслідують діяльність групи офшорних компаній, які допомагали представникам внутрішнього оточення Януковича фінансувати марнотратне життя, у тому числі президентську резиденцію з приватним зоопарком, поля для гольфу, тенісний корт.

Серед сотень сумнівних операцій ці офшорні компанії мали відношення до справи про продаж українських активів кабельного телебачення на суму 18 млн доларів спільному товариству Манафорта та російського олігарха Олега Дерипаски, який є близьким союзником президента РФ Володимира Путіна.

Як наголошує американське видання, НАБУ, яке отримало так звану «чорну бухгалтерію», повідомило, що ім`я Манафорта згадується 22 рази в документах впродовж п`ятирічного періоду з виплатами на суму 12,7 млн доларів. Разом з тим, зазначається, що мета виплат не є чітко зрозумілою.

Також сказано, що не є зрозумілим, чи отримав Манафорт вказані кошти, тому що підписи, зазначені в колонці одержувачів, можуть належати іншим особам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: