Львів'яни безпосередньо зможуть вирішувати, на що йтимуть кошти із міського бюджету

1415100418_budget_1
Міський бюджет / dr.ck.ua

Від сьогодні у мерії розпочався прийом пропозицій на фінансування з так званого громадського бюджету.

Від сьогодні у мерії розпочався прийом пропозицій на фінансування з так званого «громадського бюджету». Нагадаємо, згідно з ухвалою міської ради 1% бюджету розвитку, а саме 16 мільйонів гривень, у наступному році буде розподілено за пропозиціями мешканців міста.

Про це повідомив кореспондент «Дивись.Info».

Подавати свої проекти на конкурс можуть громадяни, яким виповнилось 16 років, однак не лише львів’яни, а й люди, які тут працюють або навчаються, мають нерухомість чи народилися у Львові.

До розгляду приймаються малі проекти – районного значення, вартістю від 20 до 200 тисяч гривень, та великі – міського значення, вартістю від 200 тисяч гривень до трьох мільйонів гривень. Впродовж року одна людина може подати максимум два проекти – один великий та один малий.

«Від сьогоднішнього  дня до 15 вересня всі мешканці Львова маючи ідею і зібравши для малих проектів 25 підписів, для великих 50, можуть заповнити аплікацію на сайті або занести документи в центри надання адмінпослуг. З 15 вересня по 1листопада проекти будуть аналізуватися  у  районних адміністраціях, профільних управліннях щодо можливості втілення. З  1 по 15 листопада буде відбуватися голосування і в онлайн системі можна буде відслідкувати кожного дня скільки голосів за який проект віддано. Голосувати можна на сайті «gb.city-adm.lviv.ua» або можна прийти в центр надання адмінпослуг і там допоможуть проголосувати навіть без банківської ідентифікації», – розповів заступник міського голови Андрій Москаленко.

Він додав, що 60% коштів піде на малі проекти, 40% на великі. Проекти можуть стосуватися наприклад ремонтів  будинків, облаштування парків, майданчиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: