Розчарування: представництво ЄС прокоментувало електронне декларування

42248
Джерело: dt.ua

У представництві Європейського Союзу в Україні розчаровані сьогоднішнім впровадженням електронного декларування статків, адже вважають, що система повинна бути сертифікована.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сторінці ЄС у Facebook.

[dyvys_blockqoute text="Ми дуже розчаровані та стурбовані неповним запуском системи електронного декларування статків НAЗК минулої ночі без необхідної сертифікації. Система електронного декларування повинна бути сертифікована з метою забезпечення кримінальної відповідальності за надання неправдивих свідчень." author="йдеться у коментарі ЄС"]

Представники Об'єднаної Європи певні, що створення робочої системи є важливим елементом для протидії корупції згідно з зобов'язаннями, які взяла на себе Україна перед ЄС та міжнародною спільнотою. На їхню думку, немає жодних істотних підстав для відмови від сертифікації. Сертифікація повинна бути надана без подальших затримок.

Нагадаємо, сьогодні у тестовому режимі запрацювала система електронного декларування статків чиновників від Національної агенції запобігання корупції. Вона викликала критику із боку громадськості, оскільки не є серифікована, отже, не може бути використана як привід для відкриття кримінального провадження щодо конкретної людини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: