У Сирії можуть перебувати близько 300 українців

Станом на сьогодні на території Сирії може перебувати близько 300 громадян України.

Про це повідомили у МЗС України, пише УНН.

«За оцінками посольства України в Сирійській Арабській Республіці, станом на даний час на території Сирії може перебувати орієнтовно 300 громадян України. Водночас, підтвердити чи уточнити ці дані є неможливим з огляду на активні бойові дії на більшій частині території країни та той факт, що більшість громадян України не повідомляють посольству свої контактні дані та не інформують дипустанову про свій в’їзд або виїзд з території Сирії», – йдеться у відповіді на запит.

При цьому зазначається, що до початку збройного конфлікту в Сирії кількість громадян України, які постійно або тимчасово проживали на території цієї країни, за приблизними даними, становила 2 тис. 500 осіб.

«За час сирійської кризи МЗС України було проведено близько двадцяти етапів евакуації, в результаті чого з Сирії вдалося вивезти понад 850 наших громадян (українським евакуаційним транспортом, транспортом іноземних держав, із залученням логістичних та фінансових можливостей Міжнародної організації з міграції, комерційними авіалініями за рахунок коштів Державного бюджету України тощо). Решта громадян України, які виїхали з Сирії, не зверталися за допомогою в евакуації та залишили територію САР самостійно», - вказано у повідомленні.

Нагадаємо, 10 серпня посольство України в Сирії та почесне генеральне консульство України в Алеппо почало організовувати евакуацію українських громадян з Алеппо до України через Дамаск і Бейрут.

Додамо, що бойовики ісламістського угруповання «Джейш аль-Фатх» оголосили про початок операції із захоплення сирійського Алеппо.

Крім того, сирійські урядові війська перейшли у контрнаступ, аби відбити у повстанців втрачені позиції у місті Алеппо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: