Звільнений під заставу забудовник Войцеховський втік до Росії

Звільнений під заставу київський забудовник Анатолій Войцеховський втік до Росії.

Про це повідомив народний депутат України, радник мера Києва Віталія Кличка Дмитро Білоцерківець на своїй сторінці в Facebook, передає УНІАН.

«Стало відомо, що творець фінансово-будівельної піраміди афери Войцеховський втік до Росії наступного дня після того, як суддя Печерського суду Підпалий випустив його під мінімальну заставу 14 млн грн, тоді як прокуратура вимагала 50 млн грн», - написав він.

Як зазначив Білоцерківець, «Войцеховський залишив за собою, як мінімум, 40 незаконних недобудов за період 2009-2014 роки. А з 2014 по 2016 рік КМДА було зупинено близько 50 спроб нового незаконного будівництва з боку Войцеховського».

Як повідомлялося, 15 липня співробітники Генеральної прокуратури України затримали забудовника Войцеховського, який підозрюється в ухиленні від сплати податків на суму 12,5 млн грн, створенні злочинної групи, незаконному захопленні земельних ділянок під будівництво 40 об`єктів та інших злочинах.

За версією слідства, упродовж 2012-2014 років посадові особи групи будівельних компаній під керівництвом Войцеховського самовільно в Києві зайняли 42 земельні ділянки та незаконно почали на них будівництво низки житлових та офісно-торговельно-житлових комплексів.

17 липня Печерський райсуд Києва обрав Войцеховському запобіжний захід у вигляді двох місяців тримання в слідчому ізоляторі з можливістю внесення застави у розмірі 14 млн грн.

27 липня за Войцеховського внесли заставу і пізніше його було випущено з-під варти.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: