ЧАЕС зливає воду з басейнів витримки

ДСП «Чорнобильська атомна електростанція» (АЕС) зливає воду з басейнів витримки і має намір експлуатувати їх у режимі «сухих шахт зберігання спецвиробів», повідомила прес-служба держпідприємства

, передає Інтерфакс.

«Наразі вже спорожнено басейни 2-го і 3-го блоків станції. Ці заходи проводяться з метою підтвердження можливості зберігання активних спецвиробів, накопичених за період експлуатації енергоблоків, у басейнах витримки без заповнення їх водою», - йдеться в повідомленні.

Перед зливом води ЧАЕС облаштувала над басейнами спеціальні захисні перекриття.

«На басейнах витримки зі встановленими в них високоактивними спецвиробами змонтовано захисні перекриття, які забезпечують біологічний захист від іонізуючого випромінювання для персоналу, що виконує роботи в центральних залах. Радіаційна обстановка в центральних залах - у межах контрольних рівнів», - зазначають у прес-службі.

Проводяться також підготовчі роботи на басейні витримки блоку №1.

«Експлуатація басейнів витримки в режимі «сухих шахт зберігання спецвиробів» дозволить суттєво зменшити витрати на підтримку водно-хімічного та температурного режиму в них, опалення приміщень із водонаповненим обладнанням у зимовий період, а також знизити ризики пошкодження обладнання у разі аварійних ситуацій у тепломережах проммайданчика», - резюмують на ЧАЕС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: