Художниця зробила зі своєї смерті справжній перфоманс (фото)

Невиліковно хвора жінка провела спеціальну дводенну вечірку, щоб попрощатися зі своїми близькими, а потім покінчила з життям, прийнявши несумісну комбінацію з ліків, пише Sun.

Невиліковно хвора жінка провела спеціальну дводенну вечірку, щоб попрощатися зі своїми близькими, а потім покінчила з життям, прийнявши несумісну комбінацію з ліків, пише Sun.

568db08a68909ec2b8d23e2ca7b7e1f3

На початку липня Бетсі Девіс по електронній пошті відіслала запрошення рідним та друзям: «Ця вечірка відрізнятиметься від будь-якої, яку ви відвідували раніше, вона вимагає емоційної витривалості, зосередженості і відкритості».

amanda friedland and betsy davis_tx635

І є лише одне правило «Тільки без сліз». Художниця Бетсі Девіс мала бічний аміотрофічний склероз (хворобу Лу Геріга) – невиліковне рідкісне нейрологічне захворювання, яке уражає моторну систему.

Вона скликала усіх близьких на вечірку, щоб попрощатися, перш ніж стати першою каліфорнійкою, яка згідно із новим законодавством штату, завершила життя, прийнявши під наглядом лікарія смертельну дозу препаратів.

c5e2a5a753aaa0bfac93a3fc05af6e88_bff3bbb0c6ee7a2a8e6babda89f9bbfe2000x1472_quality99_o_1aq096c8t12af1d4q19kq1l0aeqla

«Для мене й усіх запрошених, прийняти ці новини було дуже важко, але ніхто не сумнівався, що ми повинні бути там для неї, – поділився кінематографіст і друг Нільс Алперт.

Ідея провести вихідні, які стануть кульмінацією перед її суїцидом – незвична, небуденна річ. На фоні радості й усмішок у всіх було розуміння того, що за цим слідуватиме».

Бетсі розробила чіткий план вихідних із друзями й родичами, врахувавши час, коли вона планує впасти в кому, й розповсюдила його серед запрошених.

Більш ніж 30 людей прийшли попрощатися з нею. Одна жінка принесла віолончель. Чоловік грав на гармоніці. Гості пили коктейлі та їли піцу із найулюбленішого кафе Девіс.

У кімнаті художниці охочі могли подивитися фільм «Танець реальності» заснований на історії життя чилійського режисера.

Під час вечірки вона запрошувала друзів у свою кімнату, де кожен міг одягнути щось із її гардеробу і посміятися. Кожен запрошений також отримав «сувенір від Бетсі» – її картину чи будь-яку річ на згадку.

Коли вихідні завершувалися, близькі поцілували її на прощання, зробили спільне фото й поїхали. Бетсі Девіс вивезли на схил пагорба, де вона прийняла виписану лікарем комбінацію морфіну, пентробарбіталу й хлоралгідрату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: