Керівництво сумнозвісного ЛКП «Збиранка» вийшло з-під варти, внісши по 110 тисяч

smittya-7
Пошукові роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі / portal.lviv.ua

Колишній директор ЛКП «Збиранка» Богдан Горбаль і його екс-заступник Борис Плашенко, які за рішенням суду мали два місяці провести у СІЗО, внесли у заставу по 110 240 гривень кожен і вийшли із місця тимчасового утримання.

Колишній директор ЛКП «Збиранка» Богдан Горбаль і його екс-заступник Борис Плашенко, які за рішенням суду мали два місяці провести у СІЗО, внесли у заставу по 110 240 гривень кожен і вийшли із місця тимчасового утримання.

Про це повідомляє Zaxid.net, посилаючись на юридичне управління Львівської міської ради.

У СІЗО ці особи мали б перебувати 60 днів, адже їх звинувачують у вчиненні важкого злочину і перебування на волі, можливо, давало б їм змогу ухилятися від слідства і тиснути на свідків.

Нагадаємо, 13 червня, рівно через два тижні після трагедії, коли на сміттєзвалищі загинули троє рятувальників, тодішній директор ЛКП «Збиранка» Богдан Горбаль дав інтерв’ю ІА Дивись.info. Тоді він відкинув усі пред’явлені йому звинувачення. Екс-керівник тоді запевняв, що підприємство дотримується у сіх норм роботи, а також заявив, що особисто попереджав рятувальників, що може статися зсув.

«Рятувальники гасили вогонь наверху, бачили той зсув, тріщину бачили шириною у сантиметрів 20-ть. Я підбіг туди. Гасили молоді хлопці, я їм казав: «Хлопці! Забирайтеся – можливий зсув». Вони не хотіли слухати. Я до машини, яка гасить вогонь, підбіг і кажу, мовляв забирайте людей. У той час на сміттєзвалищі було всього їх четверо – двоє наверху і двоє – внизу. Я підійшов до машини, сказав керівнику, щоб людей забрали. В мене свідки є. І всіх забрали, а чому вони через півтори години знову пішли туди, сказати не можу. На 100% усі були попереджені», – сказав Богдан Горбаль.

Нагадаємо, 29 травня сталася пожежа на грибовицькому сміттєзвалищі, до гасіння якої залучили рятувальників. Наступного дня стався зсув сміття, лавина накрила трьох пожежників і, ймовірно, працівника ЛКП «Збиранка».

Тоді загинули 32-річний старший лейтенант служби цивільного захисту начальник караулу ДПРЧ-17 м. Жовква Андрій Вненкевич, 28-річний капітан служби цивільного захисту начальник ДПРП-48 м. Рава-Руська Юрій Рудий та 27-річний сержант служби цивільного захисту пожежний-рятувальник ДПРЧ-17 м. Жовква Богдан Юнко. Сиротами залишилися п’ятеро дітей.

За фактом загибелі людей порушено кримінальне провадження, працюють різноманітні комісії, які намагаються встановити можливі причини та обставини трагедії. Наразі, більшість причетних до справи говорять про порушення норм і правил експлуатації, відсутність перешарування і дегазації тіла сміттєзвалища. А також про потужний «сміттєвий» бізнес на полігоні відходів. За твердженням активістів, на грибовицькому сміттєзвалищі працювало одночасно до 300 людей цілодобово, їхній заробіток становив 30-35 тисяч на місяць.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: