Рада скандально відомого села проголосувала за об'єднання із Пустомитами у громаду

74442351
Пустомитівський район / galleryua.com

Депутати сільської ради Лисинич проголосували за входження їх села до територіальної громади із центром у Пустомитах. Проти цього виступають деякі тамтешні активісти.

Про це розповів радник голови Львівської обласної адміністрації із питань децентралізації Віталій Корецький у коментарі «Дивись.Info».

[dyvys_blockqoute text="Обласна державна адміністрація не є органом, який може впливати на рішення місцевих рад. Я знаю, що на громадських обговореннях у Лисиничах було вирішено об'єднуватися із Сороками-Львівськими. Але депутати вирішили інакше. Це їхнє рішення." author="Віталій Корецький"]

Нагадаємо, раніше ми публікували коментар громадського активіста із Лисинич – Степана Хомуляка –, який ініціював громадські обговорення стосовно приєднання його села до якоїсь із громад. Тоді ті, хто зібрався на громадських слуханнях, більшістю голосів підтримали варіант об'єднання із Сороками-Львівськими.

Натомість Степан Хомуляк висловив побоювання, що депутати сільської ради приймуть інше рішення – об'єднання із Пустомитами. За його словами, це рішення лобіював народний депутат Богдан Дубневич і агітував за його прийняття громаду Лисинич.

Натомість в.о. сільського голови Лисинич Мирон Бедрій у коментарі «Дивись.Info» заявив, що Степан Хомуляк має стосунок до організації «Украинский выбор» Віктора Медведчука і намагається створити паралельну територіальну громаду як юридичну особу. Підтвердження цього досі немає, хоча Степан Хомуляк свого часу дійсно був головою ініціативної групи, яка займалася створенням територіальної громади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: