Вбивцю голови «Антикорупційного комітету Майдану» засудили до 10 років ув’язнення

Колегія суддів Печерського районного суду Києва підтримала позицію Київської місцевої прокуратури №6 та визнала 23-річного мешканця столиці винним у вбивстві голови ГО «Антикорупційний комітет Майдану» Олександра Костренка.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

Злочин, який викликав значний суспільний резонанс, стався 30 листопада 2014 року в одній з квартир будинку на бульварі Дружби Народів. Активіст запросив до помешкання свого нового знайомого, продавця квітів у кіоску. Між чоловіками, які перебували у стані алкогольного сп’яніння, виникла сварка, в ході якої молодик наніс активісту легкі тілесні ушкодження.

Злякавшись притягнення до кримінальної відповідальності, киянин вирішив приховати сліди злочину, вбивши чоловіка. Молодик наніс множинні удари гострими предметами та невстановленим тупим предметом по життєво-важливим органам – голові та тулубу О. Костренка, внаслідок чого настала смерть останнього.

У суді 23-річний чоловік визнав свою вину лише в нанесенні легких тілесних ушкоджень активісту, проте обвинувачем - прокурором Київської місцевої прокуратури № 6 було беззаперечно доведено вину громадянина у інкримінованих йому злочинах.

Наразі вироком суду молодика було визнано винним у вчинені злочинів, передбачених ч. 1 ст. 125 КК України (нанесення легких тілесних ушкоджень), п. 9 ч. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство з метою приховати інший злочин), та обрано покарання у виді 10 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: