Як у Львові готують до навчального року освітні заклади

Освітні заклади Львова готують до нового навчального року. Відтепер уроки фізкультури у Львівській спеціалізованій загальноосвітній школі № 8 з поглибленим вивченням німецької мови учні проводитимуть на сучасному спортивному майданчику, а територію подвір’ я школи замощують бруківкою.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Так, цьогоріч було закінчено роботи з облаштування на території школи спортивного майданчика, що їх розпочали у минулому році. Тут є баскетбольне та футбольне поля, місця для глядачів, вуличні тренажери. Варість робіт складає 1 млн 151 тис. грн.
Зараз тривають роботи з реконструкції подвір’я школи – замощують бруківкою територію, площею 1200 м.кв., при цьому існуючі зелені насадження на території школи будуть збережені. Вартість робіт із замощення складає 700 тис. грн.

«В цьому році на ремонтні роботи у школах-садочках у місцевому бюджеті виділена сума 160 млн.грн. 3 млн.грн. фактично пішло у цю школу, тобто це 1 млн. 100 тис.грн. на цей спортивний майданчик, який зроблений зі штучним покриттям, і більше 700 тис. грн. на облаштування шкільного подвір’я, на якому дійсно буде безпечно і побігати, і посидіти. І, звичайно, гідроізоляція», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий і додав, що на наступний рік передбачатимуть кошти для котельні, тому що опалення є старим, і також у цьому аспекті пробують опалювати школу і Порохову вежу – зробити добро і вежі, і школі.

За словами директора школи Михайла Ерстенюка, незважаючи на те, що зараз літо, канікули, майданчик кожен день виконує своє призначення на всі сто відсотків, тому що діти тут грають футбол і волейбол незалежно від того, де вони живуть. Згідно з графіком, роботи на території школи мають бути завершені до 1 вересня, однак, як зауважив директор, головним є не швидкість виконання робіт, а їх якість: до школи підхід уже зроблений, тому проблем не буде ніяких.

Як розповіла директор департаменту гуманітарної політики Галина Слічна, пріоритетом є проведення капітальних ремонтів спортивних майданчиків у навчальних закладах з метою повноцінного дозвілля дітей і проведення уроків фізичного виховання. «В цьому році ми робимо дуже багато проектів на спортивні майданчики, і як приклад – повністю облаштували спортивний майданчик у 8-й школі.

Таких просторів небагато у центральній частині міста, тому на цьому майданчику у другій половині дня багато і мешканців центральної частини міста, і дітей з цього мікрорайону, які приходять сюди і мають можливість проводити своє дозвілля. Виготовляємо у цьому році 11 проектів щодо капітального ремонту спортивних майданчиків і спортивних стадіонів у школах. Старатимемось, щоб кожна школа мала сучасні спортивні майданчики», - зазначила Галина Слічна, і додала, що у цьому році облаштовують спортивний майданчик і у 37-й школі, у школі «Джерельце» і у 95-й школі розпочали будівництво спортивного комплексу ігрових видів спорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: