Чопські прикордонники під виглядом облаштування кордону хотіли знищити 30 кілометрів лісу

Чопські прикордонники на прохання своїх словацьких колег облаштувати лінію розмежування камерами спостереження та сейсмічним кабелем під виглядом облаштування кордону ухвалили рішення вирубати ліс на ділянці довжиною 30 кілометрів.

Про це інформує Уніан.
«Щодо кримінального провадження, а також слідчих дій на території приміщення Державної прикордонної служби, ця справа тягнеться ще з 2015 року. Всередині 15-го року прикордонний уповноважений Словацької Республіки звернувся до керівництва Чопського прикордонного загону з проханням погодити облаштування лінії державного кордону для облаштування з боку словацького кордону сейсмічним кабелем і камерами відеоспостереження без проведення вирубки дерев», - сказав генпрокурор.

За його словами, такі роботи були виконані, але, відповідно до протоколу представницької зустрічі, мали відбуватися під наглядом прикордонних нарядів з обох сторін.

Під приводом цих робіт, продовжив Луценко, які не потребували вирубки лісів, зловмисники з української сторони на 30 км державного кордону вирубали ліс, причому цінних порід. Генпрокурор додав, що на цій ділянці ніякого сейсмічного кабелю або камер спостереження немає, а сліди від тракторів чітко ведуть у бік словацького кордону. «Це було зафіксовано, обраховано, скільки було спиляно, і загальна вартість спиляного лісу складає близько 800 тисяч доларів.

Це дерева особливо цінних порід, тому вони достатньо дорогі... Мене в цій історії цікавить, хто організував вирубку, хто дав дозвіл словацьким лісорубам і техніці зайти на територію суверенної України, вирубати і вивезти ліс», - сказав Луценко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: