Тепер СБУ займеться конфліктом між НАБУ і ГПУ

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що за пропозицією директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника передає розслідування усіх проваджень, порушених НАБУ і ГПУ в результаті конфлікту, до Служби безпеки України.

Про це Луценко сказав на спільному брифінгу з Ситником, передає УНІАН.

«Для того, щоб слідство по цьому резонансному інциденту було об’єктивним, за пропозицією директора Національного антикорупційного бюро пана Ситника я як генпрокурор, використовуючи дані мені законом повноваження, передаю розслідування усіх проваджень, порушених НАБУ і ГПУ по результатах цього інциденту, до органу, який буде проводити неупреджене й об’єктивне розслідування, - до Служби безпеки України», - наголосив Луценко.

Як повідомлялося, 5 серпня слідчо-оперативна група Генпрокуратури провела в НАБУ виїмку документів.

ГПУ вказала як підставу для обшуку в Національному антикорупційному бюро постанову суду в зв’язку з розслідуванням кримінальної справи за фактом нібито незаконного прослуховування співробітниками НАБУ телефонних розмов.

Водночас у НАБУ назвали незаконною постанову суду, що санкціонує вилучення будь-яких документів чи носіїв інформації будь-де у приміщенні Національного антикорупційного бюро.

Пізніше директор НАБУ Артем Ситник визнав певні ознаки конфлікту між НАБУ і Генпрокуратурою, але висловив сподівання на врегулювання відносин.

12 серпня у Києві стався конфлікт між співробітниками Генпрокуратури і НАБУ. Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган заявила, що слідчі Генпрокуратури виявили стаціонарний пост спостереження за адресою вул. Симона Петлюри, 7/9, який здійснював знімання інформації про дії працівників прокуратури. Співробітники ГПУ намагалися проникнути в цю конспіративну квартиру, після чого прибув спецназ НАБУ. Співробітники ГПУ затримали двох технічних працівників НАБУ, які здійснювали негласні слідчі дії, і доправили до приміщення Генпрокуратури, де протримали 11 годин.

15 серпня директор НАБУ Ситник заявив, що працівники Генпрокуратури незаконно утримували співробітників НАБУ й застосовували проти них силу.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: