У Жовкві депутати просять міністра звільнити директора скандального ветсанзаводу (документ)

DSCF6608-min-560x420

Депутати Жовківської районної ради сьогодні створили робочу групу, яка вивчатиме діяльність Жовківської філії ДП «Укрветсанзавод».

А також до складу робочої групи, крім представників райради і райдержадміністрації, увійшли заступник генерального директора ДП «Укрветсанзавод» Микола Митрофанов і радник гендиректора Світлана Бочковська.

Робоча група повинна перевірити усі документи підприємства за останні п’ять років діяльності, проаналізувати результати перевірки, яку зараз проводить Держекоінспекція у Львівській області.

Крім того, Жовківська райдержадміністрація має перевірити дотримання земельного законодавства на землях трьох зон санітарної охорони Жовківської філії ДП «Укрветсанзавод».

Крім того, районні депутати скерували звернення до міністра аграрної політики Тараса Кутового щодо усунення від посади нинішнього директора підприємства Михайла Клина.

13962591_1078668378848601_4520093542899120150_n

Нагадаємо, на Жовківському ветсанзаводі виник скандал після того, коли активісти у лісі навколо підприємства виявили масу скотомогильників на площі у 50 гектарів. Крім того, завод, замість утилізувати туші тварин у спеціальних печах, спалював все просто неба або залишки мертвих тварин лежали просто під сонцем і розкладалися. У відібраних пробах грунтів інспекторами Держекоінспекції виявили перевищення шкідливих елементів, подекуди у десятки разів. Аналізи робили на підставі проб, відібраних на території поза межами заводу. Адже у січні екоінспекторам не дозволили провести планову перевірку і справа досі розглядається у суді.

Відтак директора підприємства Михайла Клина запідозрили у зловживаннях і розтраті державних коштів, які виділяють з бюджету на функціонування підприємства. У той час, коли зарплатня керівника, за його словами, становить 3 тисячі гривень, він разом з родиною веде активний бізнес, зокрема не так давно відкрив сауну. А на підприємстві, де вік керує вже 10 років, не залишилося майже нічого, окрім голих стін. Увесь двір вкритий щурячими норами і наіврозкладеними тушами свиней.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: