Чому адвоката Іллю Новикова попроси піти з «Що? Де? Коли?»

Адвоката Іллю Новікова, володаря двох «Кришталевих сов» і однієї «Діамантової», попросили піти з клубу «Що? Де? Коли?».

Причина – він захищав українську військову льотчицю Надію Савченко. «Спочатку попрощайся з нами, а потім займайся Савченко», – сказав ведучий і генеральний продюсер проекту Борис Крюк. Подробиці розповів сам Ілля Новіков, інформує «Дождь».

«Конфлікту немає. Я тільки в одному хочу поправити Бориса. Він сказав, що я зайнявся політичною кар'єрою в Росії, я цього не робив, я не планував в Росії політичну кар'єру, я адвокат, і так вийшло, що одна зі справ, яку я вів, більше ніж одна, але ця особливо, вийшла з політичним підтекстом. Насправді, ще на початку, в липні 2014 року, коли я брався за справу Савченко, першим ділом зателефонував продюсерам «Що? Де? Коли?» і сказав їм, що так і так, я беруся за справу, яка буде, найімовірніше, скандальною, найімовірніше, проблемною, і я розумію, які у вас можуть бути труднощі, я в будь-який момент готовий піти. І у вигляді якогось компромісу, тому що ніхто не хотів переривати відносин, я там затримався ще на півтора року. Тобто ще в другій половині 2014 року і весь 2015 рік я залишався в обоймі.

Але до весни 2016 року, коли справа Савченко вийшло на фінішну пряму, коли тут кипіли пристрасті, коли кожен день з кожного рупору обов'язково щось говорили, що вбивця-навідниця, поєднувати ці дві реалії - поява на Першому каналі, нехай навіть в такій легковагій манері, з таким метеликом, з якимись веселими жартами-примовками, і ця шалено серйозна історія – стало, очевидно, неможливим. У мене немає ніяких претензій ні до Бориса, ні до його колег, які роблять цю прекрасну програму. Я чітко розумію, що в сучасних умовах, в тих реаліях, які ми маємо зараз, підставляти під удар цю 40-річну історію передачі і нести якісь додаткові ризики через те, що один з гравців на своїй основній роботі займався чимось таким проблемним, не можна цього від них вимагати, зрештою», – сказав Ілля Новиков.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: