МЗС України сьогодні направить Росії ноту протесту у зв`язку з візитом Путіна до окупованого Криму

Міністерство закордонних справ України сьогодні направить російській стороні ноту протесту у зв`язку із сьогоднішнім візитом президента Російської Федерації Володимира Путіна до окупованого Криму.

Про це у коментарі УНІАН повідомила речниця МЗС України Мар’яна Беца.
«МЗС висловлює рішучий протест у зв`язку з черговим здійсненням президентом Російської Федерації непогодженого з Україною візиту на територію Автономної Республіки Крим. Відповідна нота протесту з вимогою припинити практику таких візитів буде сьогодні направлена до російської сторони», - сказала Беца.

Вона додала, що МЗС вчергове наголошує, що такі візити свідчать про триваюче демонстративне нехтування російською стороною Статутом ООН, Резолюцією Генеральної асамблеї ООН «Територіальна цілісність України», іншими нормами міжнародного права, а також законодавством України.

Як підкреслили в МЗС, що АР Крим та місто Севастополь були, є і залишаються територією України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

«Це визнається усім цивілізованим світом, який надав належну оцінку діям російської сторони і продовжує застосовувати відповідні обмежувальні заходи по відношенню до Росії», - сказала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: