На День Незалежності у Львові обіцяють нестандартну програму святкувань

День Незалежності на Львівщині розпочнеться з молитв за Україну в усіх церквах.

 Про це під час прес-конференції розповіла в.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської обласної державної адміністрації Марія Вагіла.

Самі ж урочистості у Львові розпочнуться о 9.30. До площі перед пам’ятником Шевченкові прибудуть колони спортсменів, молоді та громадських діячів, які вирушать сюди від 25 пам’ятників області. Там відбудеться пряме включення трансляції урочистостей із Києва. Усі  разом виконають гімн України, послухають привітання президента та вшанують хвилиною мовчання загиблих за волю України. Далі відбудеться вручення нагород. Після цього вшанування пам’яті загиблих відбудеться на полях почесних поховань на Личаківському цвинтарі.

Після завершення протокольних заходів, пам’ятника Шевченкові відбуватиметься святковий концерт.

«Виступлять молоді львівські гурти, будуть флеш-моби, вікторини на знання історії України. Закінчиться концерт виступами гуртів «The Вйо» та «ФлайzZzа», – розповів голова Студентського братства Львівщини Борис Пошивак.

За його словами, концерт триватиме до опівночі.

О 19.30 в Оперному театрі розпочнеться урочиста академія.

«Не хочу називати це так пафосно, це буде швидше мистецький івент, абсолютно іншого формату ніж у попередні роки. Українські виконавці з різних країн зголосилися приїхати до нас на це свято. Це буде різножанрова музика. Оперний спів виконавиці Віденської опери Вікторії Лук’янець. Джаз – з Брюсселя, фольк – з Нью-Йорка, знаний віртуоз-скрипаль Попадюк», – розповіла директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації Христина Береговська.

Крім цього, 24 серпня в Академії сухопутних військ відбудеться день відкритих дверей. У цей день можна буде вільно зайти на територію академії, оглянути бойову техніку, музей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: