«Пакет Ярової» у дії: російському поету погрожують видаленням акаунту з Fb

Російська адміністрація соцмережі Фейсбук погрожує Олександру Бившеву, поету-дисиденту видаленням його акаунту через «неполіткоректні висловлювання».

Про це повідомив сам письменник.

«Не можу мовчати! В останні місяці вже три моїх публікації вичистили з моєї особистої сторінки на Фейсбуці (тепер я його називаю «феесбук») за «образливі матеріали.» А тиждень тому я отримав грізного листа від адміністрації цієї популярної соціальної мережі, в якому мені повідомили, що оскільки мене тут неодноразово блокували за «неполіткоректні висловлювання», то мій акаунт може бути найближчим часом назавжди видалений. «Пакет Ярової» почав успішно діяти. Тут в Росії я почуваю себе шахістом, якому в самій середині партії спочатку жбурнули фігури в обличчя, потім наділи на голову дошку і з тріумфом заявили: «Все, Ви програли! Бачите, Вам нікуди ходити...» – написав Олександр Бившев.

Нагадаємо, Олександр Бившев – російський поет, живе у селищі Кроми Орловської області. Раніше у місцевій школі викладав німецьку мову. Але 13 липня 2015 року його було засуджено до шести місяців громадських робіт і визнано винним в екстремізмі і розпалюванні національної ворожнечі. Формально приводом для порушення справи стали вірші «Українським патріотам» та «Українські повстанці». Сьогодні Олександр Бившев фігурує у списку терористів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: