Цей парламент не має голосів, аби прийняти закон про приватизацію, – голова Мін'юсту

http://photo.unian.net
Павло Петренко / slovoidilo.ua

Міністр юстиції України Павло Петренко певен, що Верховна Рада нинішнього скликання не має достатньо голосів, аби прийняти закон «Про приватизацію» та запустити процес продажу збиткових державних підприємств.

Про це він заявив на зустрічі із пресою у Львові, передає кореспондент «Дивись.Info».

«В українському парламенті є декілька питань, які дуже важко проходять: це антикорупційне законодавство та приватизація. У першому випадку я пропонував три пакети документів, і на останню пропозицію депутати реагували із ненавистю, певне, боячись, що за якісь їхні порушення на них буде накладено жорстке покарання. Але ще складнішим було питання приватизації: як що я не помиляюся, 8 разів вносилися різні пропозиції законів про зменшення переліку об'єктів, які не підлягають приватизації. Для того, щоб розблокувати приватизацію, треба із того списку 2000 підприємств, що зараз штучно не можуть бути приватизовані, просто виключити більшу частину», – Павло Петренко.

Голова відомства бідкається, що депутати легко маніпулюють поняттями, говорячи про приватизацію. Мовляв, коли він розповідав суспільству про антикорупційне законодавство, то в його необхідності ні у кого сумнівів не виникало. Але приватизацію нардепи називають «розпродуванням Батьківщини», ща дає змогу дискредитувати цю реформу. Насправді ж, за словами Петренка, вони просто не хочуть позбавлятися впливу на ці підприємства, але українці й далі вірять їхнім аргументам.

«Для того, розблокувати приватизацію, зараз треба декілька сот підприємств просто ліквідувати, тому що там вже нічого немає. Коли буде проведена ліквідація разом з аудитом, то ще й буде багато цікавих справ антикорупційного бюро. Більше 1 тисячі підприємств треба виставити на продаж. При чому, частину із них треба продати за 1 гривню, адже кількість боргів у них така, що, якщо інвестор просто за безцінь прийде туди, вкладе гроші і створить робочі місця, то йому ще й треба подякувати. Є та частина підприємств, які моужть бути продані за економічно обґрунтованою ціною із доходом для бюджету.

Для цього всього треба зробити одну річ – проголосувати закон, який би розблокував приватизацію. Цей парламент, як і попередній, не має 226 голосів для цього. Адже там переплітаються дуже багато інтересів тих, хто «годується» на цих підприємствах. Ми будемо пробувати провести цей закон восени, але...», – підсумував свій прогноз щодо запуску приватизації міністр.

Читайте також: Одеський припортовий завод на межі зупинки: аграрії залишаться без добрив

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: