На Львівщині встановлять нові вітрові електрогенератори (фото)

VG3HLSklppY
Вже встановлені під Старим Самбором вітряки / geograf23.blogspot.com

Біля Старого Самбора на Львівщині до кінця цього року планують ввести в експлуатацію два нових вітрових електрогенератори.

Про це повідомив начальник управління інвестиційної політики Львівської обласної державної адміністрації Роман Матис, передає прес-служба відомства.

У 2014 році компанією ТОВ «ЕКО-ОПТІМА» було запущено першу чергу (2 вітряки) вітроелектростанції «Старий Самбір 1» потужністю 6,6 МВт у Старосамбірському районі з обсягом інвестицій 9 мільйонів євро.Сьогодні на завершальному етапі знаходиться запуск другої черги (ще 2 вітряки) вітроелектростанції.[dyvys_blockqoute text="" author="Роман Матис"]

Після завершення цих робіт вітряна електростанція «Старий Самбір 1» вироблятиме 13,2 МВт/за годину. Ці роботи здійснюються в рамках Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива.

За декілька днів до підтвердження інформації про спорудження двох нових вітрових електрогенератори, працівники Державної прикордонної служби України у Facebook повідомили про ввезення до України деталей нових споруд. Так офіцер ДПСУ Мостиського прикордонного загону Іван Галкін виклав їх фото і описав. Це частини турбін «Vestas 112», потужністю 3,3 МВт. Висота щогли вітряка – 119 метрів, а довжина самої лопаті – 56 метрів.

[dyvys_blockqoute text="Через значні габарити цей мега-вантаж ввозили до України через новозбудований відтинок дороги Львів-Краковець , що на кордоні прилягає до міжнародного автобану «А4». Через сам пункт пропуску думаю було б важкувато." author="пояснив Іван Галкін"]

Фото: Facebook Івана Галкіна

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: