Росія повинна буде виплатити компенсацію постраждалим українцям, – екс-політв'язень

З
Юрій Яценко / фото: Львівський прес-клуб

Українець Юрій Яценко, якого тривалий час утримували та катували у в'язниці у Росії, вважає, що Росія повинна буде виплатити особисті компенсації усім постраждалим у її в'язницях.

Про це він заявив під час прес-конфренції, присвяченій втечі політв'язня Юрія Ільченка з окупованого Криму, що відбулася у Львові.

[dyvys_blockqoute text="Німеччина постраждалим від Голокосту євреям виплачує компенсації. Я думаю, що потрібно підняти на порядок денний питання щодо компенсації із боку Росії постраждалим українцям, постраждалим сім'ям. Наприклад, зараз більше 30 українських в'язнів перебувають у Росії. Здебільшого, це чоловіки, годувальники." author="Юрій Яценко"]

Також колишній в'язень путінського режиму певен, що кожен українець може робити багато для підтримки тих людей, яких утримують у російських в'язницях за політичними мотивами.

[dyvys_blockqoute text="Мета українців має бути допомога оцим людям. Кожен може підтримати цих людей морально, банально надіславши листа. Який це ефект дає? По-перше, адміністрація СІЗО, тюрем, зон бачить особливе ставлення до цих людей. У такому разі набагато важче застосувати катування, тиск на в'язнів. По-друге, із власного досвіду можу сказати, усвідомлення того, що за тебе боряться, надає сили." author="Юрій Яценко"]

Він вважає, що головними інструментами боротьби у цій ситуації є розголос справи і звернення до світової спільноти, адже на правове рішення у Росії сподіватися не доводиться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: