На українсько-польському кордоні пройшли Європейські дні добросусідства

У минулі вихідні на українсько-польському кордоні пройшли Європейські дні добросусідства, які є результатом співпраці України та Польщі та щорічно проходять у різних місцях прикордоння.

 

Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонної служби.
Святкування почались з побудови понтонного мосту, який з’єднував Україну і Польщу. Таким чином більшість учасників цьогорічного свята, а саме мешканці сіл Кречів – Крилів, мали можливість перетинати українсько-польський.

Крім того, були розгорнуті тимчасові пункти пропуску безпосередньо на самому кордоні, де прикордонники Львівського загону оформили близько 2,5 тисяч громадян, які перетинали кордон в обидва напрямки. Серед гостей Днів добросусідства, окрім поляків та українців, були громадяни Німеччини та Італії.

Під час свят відбулися виступи фольклорних колективів, екуменічна молитва, яка має за мету посилити єднання православної і католицької церков. Крім того, відбулися покази і польоти на повітряних кулях, презентація регіональної творчості, майстер-класи, транскордонний ярмарок, спортивні змагання за Кубок Добросусідства та фестиваль традиційних кулінарних виробів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: