Експерт назвала мізерну кількість книг для незрячих, яку друкують в Україні

8
Оксана Потимко (по центру) / dyvys.info

В Україні щороку друкують 10-12 найменувань книг для незрячих (шрифтом Брайля). При чому, лише дві вітчизняні установи здатні це зробити – київський центр книгодрукування рельєфно-крапковим шрифтом і львівський центр освітніх інформаційних технологій при Національному університеті «Львівська політехніка».

В Україні щороку друкують 10-12 найменувань книг для незрячих (шрифтом Брайля). При чому, лише дві вітчизняні установи здатні це зробити – київський центр книгодрукування рельєфно-крапковим шрифтом і львівський центр освітніх інформаційних технологій при Національному університеті «Львівська політехніка».

Про це на презентації творів Івана Франка шрифтом Брайля повідомила виконавчий директор львівського осередку ГО «Українська спілка інвалідів – УСІ», автор проекту «Місто літератури для незрячих: книга брайлем і вголос» Оксана Потимко.

[dyvys_blockqoute text="Із 1991 року по сьогоднішній день в Україні надруковано лише 300 книг для незрячих. Це 10-12 книг щороку. І тираж їх невеликий: від 30 до 200 книг. Для звичайних дітей, до прикладу, щороку друкують 2000-3000 книг." author="Оксана Потимко"]

Це спонукало майбутніх авторів проекту «Місто літератури для незрячих: книга брайлем і вголос» порушити цю суспільну проблему. Оскільки 2015 року Львів було визнано «Містом літератури ЮНЕСКО», то нова акція отримала схожу назву. Вона скористалася ресурсами центру освітніх інформаційних технологій при Національному університеті «Львівська політехніка».

За період 2008-2015 року в Україні надрукували лише 48 творів для незрячих. Організаторам акції за цей вже вдалося опублікувати 20 літературних творів. Зокрема, учора було презентовано книги Івана Франка, надруковані брайлем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: