Синютка проінспектував Жовківський костомельний: будуть викликати підмогу

DSCF6771-min

Запросити фахівця з Костопільської філії ДП «Укрветсанзавод», порахувати кошти, потрібні Жовківському ветсанзаводу, оцінити завдані навколишньому середовищу збитки, доручив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Після десятків звернень, низки журналістських розслідувань і скандальних сюжетів оцінити ситуацію на сумнозвісному Жовківському ветсанзаводі сьогодні приїхав голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

«Покликати фахівця з Костопільського заводу, щоб вони нам підказали, як працювати далі. Треба порахувати, скільки треба грошей, щоб ввести в експлуатацію всі ці речі. Слід, відповідно, залучити силовиків. Нехай вони порахують і оцінять, що сюди входить, що не входить. Крім того, треба дати екологічну оцінку, накласти стягнення, але таким чином, щоб підприємство не закрилося. Варто зробити таким чином, щоб штрафи, стягнення не лягли знову на плечі держави. Потрібно переглянути міжнародні проекти. Можливо, можна буде когось запросити для оцінки, що з цим можна зробити», – сказав Олег Синютка.

Він додав, що коли будуть готові вже якісь розрахунки, план, тоді можна буде звернутися до міністра.

Крім того, начальник Держекоінспекції у Львівській області Микола Маланич наголосив, що перед тим, як запрошувати фахівця з Костополя, зв’яжеться із Держекоінспекцією у Рівненської області щодо того чи проводилися перевірки на Костопільській філії ДП Укрветсанзавод і якими були результати.

«Про перспективи підприємства будемо говорити після того, як запросимо людину з Костополя. Потрібно оцінити шляхи розвитку, порахувати кошти, подивитися технології, які можна використовувати. Екологічна інспекція вже зафіксувала і склала відповідні акти, скеровані звернення у правоохоронні органи», – наголосив Синютка.

Водночас після висновків правоохоронних органів буде вирішуватися і доля нинішнього директора Михайла Клина – чи залишиться він і надалі керувати підприємством, чи буде скероване звернення про його звільнення.

Нагадаємо, навколо Жовківської філії ДП «Укрветсанзавод» розгорівся скандал після того, як активісти у лісі, біля підприємства виявили скотомогильники на площі 50 гектарів. Викликана на місце Держекоінспекція зафіксувала порушення і взяла проби грунту. Проведені аналізи показали перевищення за багатьма показниками.

Невдовзі екоінспектори домоглися дозволу на проведення перевірки вже й на самому підприємстві, де напередодні журналісти зафіксували десятки туш свиней, які розкладаються просто сонця.

P.S.

Варто зазначити, що директор підприємства навів бодай якийсь лад, принаймні туші тварин прикриті плівкою, а не валяються просто під ногами….

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: