В Ужгороді з нагоди Дня Прапора містом пронесли 100-метровий стяг

Сьогодні в Ужгороді з нагоди Дня Державного Прапора України пронесли містом 100-метровий стяг.

Як передає кореспондент УНІАН, урочистості розпочалися близько 9.30 ранку.
Стометрове полотнище пронесли урочистою ходою в супроводі оркестру поліції від площі Духновича перед Закарпатським обласним українським музично-драматичним театром вздовж міських набережних до площі Народної, на якій розташована будівля закарпатської обласної ради та Закарпатської ОДА.

Участь в урочистому винесенні національного прапору в Ужгороді взяли понад 300 осіб.
Як уточнили у прес-службі Закарпатської обласної державної адміністрації, два рулони матерії синього і жовтого кольорів завширшки по 1,5 метра зшили працівниці Ужгородського учбово-виробничого підприємства №2 Українського товариства глухих (УТОГ).

«Тридцять швачок тиждень працювали над пошиттям прапора, використавши для роботи понад 1 кілометр ниток (два рулони сатину слід було не тільки зшити між собою, але й обшити по периметру)», - додали у прес-центрі.
В ОДА також нагадали, що найбільший на Закарпатті прапор пошитий з ініціативи голови ОДА Геннадія Москаля й буде задіяний при відзначенні всіх державних свят.
Після винесення прапора, урочистості продовжилися на площі Народній. Тут відбувся парад з шикуванням офіцерів Головного управління Національної поліції України в Закарпатській області, патрульної поліції, прикордонників, спецпідрозділів.
Прапор України на площі Народній підняли голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль та син загиблого в зоні АТО героя України Олега Реготуна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: