Відкрилася онлайн виставка «Тернистий шлях до Незалежності»

Із нагоди відзначення в Україні Дня Державного Прапора та Дня Незалежності Державний архів Львівської області підготував тематичну онлайн виставку «Тернистий шлях до Незалежності».

Переглянути її можна на офіційному веб-сайті архіву, а також на офіційних сторінках «Архіви Львівщини», «Державний архів Львівської області», на офіційній сторінці групи «Державний архів Львівської області» у мережі Facebook.

За словами директора Державного архіву Львівської області Ірини Мартенс,  онлайн версію виставки можна умовно поділити на три частини: національно-визвольні змагання українців у 1917 – 1922 років, національно-визвольна боротьба українців за свою державу у 1941 – 1946 роках та здобуття незалежності України у 1991 році.

Серед найцікавіших представлених документів із фондів архіву – Присяга українських військ Західно-Української Народної Республіки, Акт відновлення Української Держави 30 червня 1941 р., рішення сесії Львівської ради “Про запровадження національної символіки на території області” та інші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: