Порошенко присвоїв колишньому комбригу 80-ї бригади звання Героя України

Президент Петро Порошенко присвоїв почесне звання Герой України полковнику, начальнику штабу – першому заступнику командувача Високомобільних десантних військ Збройних сил України Андрію Ковальчуку.


Як повідомили у прес-службі президента, глава держави вручив нагороди військовим під час параду на Хрещатику з нагоди 25-ї річниці Незалежності України.
Обидва воїни мужньо захищали територіальну цілісність, суверенітет і незалежність Батьківщині у зоні проведення АТО.
Полковник Ковальчук учасник антитерористичної операції з квітня 2014 року. На посаді командира бригади 80-ї окремої аеромобільної бригади вміло та впевнено керував діями підпорядкованих підрозділів бригади у Луганській та Донецькій областях, організовував службу на блокпостах та опорних пунктах.
Завдяки рішучим діям полковника Ковальчука, чітким та своєчасно відданим бойовим наказам, правильній організації ведення бойових дій та високому патріотизму, підрозділами бригади під його керівництвом було звільнено Миколаївку, Слов’янськ, Георгіївку, Лутугіно, Круглик, Новосвітлівку, Хрящувату, Переможне, Щастя, Трьохізбенку.
В ході ведення бойових дій у травні 2014 року під керівництвом офіцера було взято під охорону аеропорт Луганськ. Ковальчук особисто спланував правильну побудову оборони та організував ведення розвідки, професійно та вміло керував діями підпорядкованих підрозділів, завдяки чому було не допущено захоплення стратегічно важливого об’єкту противником. Під час штурму аеродрому бойовиками у серпні того ж року особисто керував його обороною, в ході чого було знищено до 200 одиниць техніки бойовиків та регулярних військ Російської Федерації та до 400 чоловік живої сили противника.
За час АТО полковник Ковальчук був двічі поранений та, попри це, залишався виконувати завдання з підпорядкованим підрозділом. Протягом двох років під керівництвом офіцера бригадою не допущено втрати боєздатності підрозділів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: