Куди у Львові нести відпрацьовану техніку

Управління екології та благоустрою нагадує, що з березня 2015 у місті функціонує система збору відпрацьованої електричної та електронної побутової техніки

, передає прес-служба ЛМР.

Так, кожен мешканець може безкоштовно передати на утилізацію непридатну техніку ПП «Екотех-Україна» (тел. 0678500323) та ФОП Дубровська (тел. 277-77-78) і не допустити забруднення довкілля.

На сьогодні ці підприємства зібрали понад 1000 одиниць різної непридатної до використання техніки. Усю зібрану техніку розкомплектовують, частину передають на вторинне використання, решту – відповідним ліцензованим підприємствам на остаточне знешкодження. У такий спосіб забезпечують екологічно-безпечне поводження з відходами електричного та електронного обладнання.

Довідка

Відходи електронного та електричного обладнання є однією з найбільш небезпечних груп у складі побутових відходів, оскільки багато з них містять отруйні важкі метали: свинець, ртуть, кадмій, хром та берилій, а також бромовані антипірени, флуорохлоровуглеводні, поліхлоровані біфеніли, полівінілхлорид. Ці речовини забруднюють довкілля та наражають на небезпеку здоров`я людей (під час горіння і розкладання складових електронного та електричного обладнання виділяються діоксини, поліароматичні вуглеводні та інші токсичні речовин).

Крім того, несанкціоноване поводження з відходами електронного та електричного обладнання призводить до безповоротної втрати цінної вторинної сировини – чорних, кольорових та дорогоцінних металів, полімерів, гуми та скла.

Окрім цього, ФОП Дубровська вийшла з пропозицією надавати до 10 % знижки на нову побутову техніку за умови здачі непридатної. Більш детальну інформацію щодо здачі техніки можна отримати на сайті: http://prytonchyk.com.ua

Інформацію щодо екологічно-безпечного поводження з відходами електронного та електричного обладнання можна отримати, звернувшись до головного спеціаліста відділу екології управління екології та благоустрою Львівської міської ради Палюх Тетяни Борисівни за телефоном 297-59-82.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: