«Мілітарі», дешева форма і стара техніка: як відреагували на святкування Дня Незалежності росЗМІ

136187_main

Форма з найдешевшої тканини, бронетехніка знищила асфальт, танки з хрестами – основні меседжі, які звучали у російських ЗМІ про святкування Дня Незалежності в Україні. А ще – українці з голоду пухнуть, поки держава тратиться на паради.

136177_main

Втім, слід зазначити, що нинішні нападки на урочистості, приурочені відзначенню 25-ої річниці Незалежності України у російських ЗМІ, виглядали доволі кволо і зводилися буквально до кількох головних тем. Головна з яких – свято в стилі «мілітарі».

«Цей святковий парад більше скидався на військові оглядини. Бійці Нацгвардії України сьогодні продемонстрували нову форму. Кажуть, що її розробляли майже рік, і приклад брали з американців.

25 років незалежності України в Києві відзначили, що називається, в стилі мілітарі. Хрещатик перетворився на такий собі військовий полігон: важка техніка, бійці Нацгвардії. Досить багато прихильників різних українських організацій і політичних сил теж прийшли на свято одягненими в камуфляж.

Мабуть, бойова риторика – це головне, чим зараз можна боротися за рейтинг, як для офіційного Києва, так і для радикалів. Так що в якийсь момент навіть здавалося, ніби це не святковий парад, а черговий мітинг», – це репортаж на російському НТВ.

А так відреагував «славнозвісний» телеканал «Звезда»: «Проїзд важкої техніки по центру міста зіпсував недавно покладений на центральних вулицях Києва асфальт, однак українське оборонне відомство це не збентежило. Претензії з приводу розбитих доріг вони парирували, відповівши, що добре вимощені дороги витримали б таке навантаження. Сам глава міністерства Степан Полторак проїхав київськими вулицями на американському Hummer».

Натомість «Комсомольськая правда» вирішила блиснути сарказмом і автор публікації заявив, що військових парадів такого рівня не було в Україні 25 років. Щодо рівня, то, звісно, можна сперечатися, але військові паради проводилися і раніше також з участю військової техніки. Тільки за часів Януковича, 2011-2013, військових парадів не було.

«Військовий парад такого рівня, коли по Києву пройшлася важка військова техніка, пройшов вперше за 25 років. Громадяни України перебували в ейфорії. Представлені підрозділи ЗСУ вітали командувач Степан Полторак і президент України Петро Порошенко. Порошенко оригінальним не був: про те, як «віроломно» напала Росія на Україну, він розповідає не вперше. Як же йому цікаво всюди з'являтися у військовому обмундируванні! Правда, в камуфляжі він схожий опухлого єгера», – написала «Комсомольская правда».

Побачили російські ЗМІ і відсутність людей на київських вулицях під час параду, і, звісно, руку Вашингтона, не кажучи вже про «гауляйтерську» форму і хрести.

136188_main

Ось «шедевр» від РІА.Новости: «Нинішній же парад в Києві – шоу, призначення якого в тому, щоб продемонструвати публіці «тріумф волі» в ситуації, коли ця воля не в Києві, а у Вашингтоні. Потрібна показуха, яскраві прапорці, чепчики, нова гауляйтерська військова форма і т.п. – так, щоб і в Держдепі були задоволені, і місцевих селян запалило.

Особливу пікантність військового параду в цьому році надали танки з хрестами. Декларувалося, що хрести – замість радянських зірок. Насправді, хрести – це хрести. Аналог фашистських символів на знайомих нам з дитинства фашистських «Тиграх» і «Пантера».

Жаль, що автора не засмучують двоголові орли, які теж не дуже дружать з п’ятикутними радянськими зірками.

Ну, і не міг не відзначитися пропагандистський Перший канал.

«25-ий День незалежності українці відзначають, не вірячи в неї. За останнім опитуванням, кожен другий житель країни не вважає її незалежною. А 10 років тому, за даними Київського інституту соціології, цифри були іншими, тоді у суверенітеті сумнівався тільки кожен третій опитаний…» – віщає з голубого екрану Олена Германова.

Ну, а далі за сценарієм – все погано, грошей нема, МВФ не дає і не дасть, прийдуть взимку платіжки – всі замерзнуть, навіть відкопали десь Азарова…

Верхом цинізму виблиснув «Політнавігатор». Ось кілька цитат автора-дотепника (друкуємо мовою оригіналу): «24 августа в Стране 404 было задумано позабавить всех пэрэсичных громадян и патрыотив неслыханным в новейшей истории Украины военным парадом. Событие знаковое, приуроченное не абы чему, а 25-летию «незалежности», когда перепуганный Кравчук очень ловко сманеврировал, предложив вытащить жовто-блакитный прапор, чтобы его самого не нарубили на пятаки депутаты-шароварники (тогда ещё в ВС УССР) за поддержку ГКЧПЦ».

Це ж видання про міністра Полторака і нову форму: «Накануне парада проделал модное дефиле воитель Полторак, продемонстрировав мундирчик и фуражечку нового образца. В новой одёже Полторак выглядел хреновой, но всё-таки копией генерала Макартура – некогда очень известного американского «ястреба» и любителя размахивать атомной дубинкой в случае военной неудачи. Во всяком случае, эффект «со временем пёс становится похожим на своего хозяина», достигнут».

14034907_619488451552828_4897488459192903673_n

І така цитата з того ж «Політнавіготора»: «И вся эта техника с намалёванными крестами буквально резала глаз и создавала ощущение выкраденных денщиком генеральских сапог. Или перекрашенной конокрадом лошади, выставленной напоказ. Так уж смотрелось старое заслуженное оружие в лапах бандерлогов».

14115658_834743346660059_2607205450751763699_o-e1472075728556

А наостанок ще одна «перла» від НТВ. Тут з’явилася новина з таким заголовком: «Хлопчик, який пісяє» помочився на український прапор. Далі за текстом: «У Бельгії незвичайним чином привітали Україну з Днем незалежності. Знамениту статую «Пісяючий хлопчик», переодягнену в костюм козака, «поставили» на український прапор… Багато спостерігачів відзначають, що кольори вбрання статуї збігаються з кольорами російського прапора».

Звісно, все це – лише верхівка айсберга, розрахована на внутрішнє споживання. Як то кажуть самі росіяни: піпл хаває!!! А вас, любі українці, зі святом, з Днем Незалежності!

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: