Мінекології готує законопроект про підвищення штрафів за незаконні звалища

Міністерство екології та природних ресурсів вважає ставки штрафів за організацію незаконних звалищ занадто низькими і готує законопроект про їх підвищення.

 

Про це повідомляє прес-служба відомства, посилаючись на слова профільного міністра Остапа Семерака в ефірі одного з телеканалів.

«З моєї точки зору, відповідальність, яка прописана в законодавстві, є недостатньою. Наприклад, якщо за незаконне звалище біля обласного центру штраф становить лише 350 грн, - то це недієвий механізм. Зараз ми готуємо новий законопроект про підвищення відповідальності за шкоду, завдану довкіллю», - сказав міністр.

Також він навів приклад Польщі та Німеччини, де суспільство займає активну позицію в боротьбі з нелегальними звалищами, і висловив сподівання, що парламент підтримає ініціативу Мінекології про підвищення відповідних штрафів.

«Сподіваюся, що мої колеги з Верховної Ради підтримають мене як міністра екології у намірах підвищити відповідальність за такі правопорушення, як організація нелегальних звалищ та ігнорування вимоги їх ліквідувати у визначені терміни», - зазначив Семерак.

Також повідомляється, що Мінекології веде роботу з реформування Державної екологічної інспекції для того, щоб вона могла ефективно боротися з вищезазначеними правопорушеннями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: