На День Незалежності літніх людей повели до криївки

З нагоди 25-ої річниці Незалежності України Львівський міський територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян запросив літніх львів’ян у музей-криївку, що у лісі с. Басівка, Пустомитівського району Львівської області.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Завідувач музею п. Іван провів цікавий екскурс історією УПА і показав криївку відвідувачам. Усі мали можливість спуститися під землю і на власні очі побачити приміщення, де проживали і працювали упівці, а також прослухати розповіді про реальні події, які там відбувалися.

Згодом всіх запросили на обід просто неба під старовинними дубами, де пригощали смачною картоплею «у шкарлупці» - часом основною їжею солдатів УПА.

Нагадаємо, сучасна криївка відбудована й облаштована за описом Володимири Кулик на прізвисько Андрійка, яка свого часу жила у схованці і була в ній у час бою 1955 р. Навколо криївки проглядаються зарослі лінії оборони, а всередині розміщені експонати періодів польсько-української та Першої світової воєн, які точилися в околицях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: