Правоохоронці Тернопільщини затримали 6 телефонних шахраїв

Правоохоронці Тернопільщини викрили та затримали 6 телефонних шахраїв, які протягом березня-серпня цього року виманили у людей 700 тис. грн.

Про це повідомили в прес-службі обласної прокуратури.

Встановлено, що шестеро киян, маючи доступ до бази даних торгової фірми, телефонували громадянам, представляючись правоохоронцями і соціальними працівниками.
Шахраї запевняли абонентів, що мають дані про продаж їм неякісних медичних препаратів, тому треба переказати додаткові кошти за послуги з повернення грошей за підробки.

Надалі вони обіцяли витрачені гроші разом з компенсацією за моральну шкоду повернути клієнту.
Першою із заявою про обман до правоохоронців звернулася жителька Тернополя. Згодом було встановлено, що впродовж березня-серпня 23 людини зі всієї України перерахували зловмисникам понад 700 тис. грн.

Цього тижня правоохоронці затримали усіх шістьох підозрюваних, 24 серпня їм було повідомлено про підозру у злочині та доправлено до СІЗО в Тернополі.
Сьогодні, 26 серпня, прокуратура звернулась до суду із клопотанням про тримання їх під вартою. Одному з зловмисників Тернопільський міськрайсуд суд вже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням застави у сумі 80 тис. грн.

Судове слухання по решті затриманих ще триває.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 2, 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: