Європейський Союз закликає звільнити заступника голови Меджлісу

Примусове утримання в психіатричній лікарні і проведення психіатричної експертизи заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова, проти якого було порушено кримінальну справу за «сепаратизм» у травні 2016 року, являє собою грубе порушення міжнародних стандартів прав людини.

Примусове утримання в психіатричній лікарні і проведення психіатричної експертизи заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова, проти якого було порушено кримінальну справу за «сепаратизм» у травні 2016 року, являє собою грубе порушення міжнародних стандартів прав людини.

Про це йдеться в заяві прес-секретаря представництва ЄС в Україні, інформує 112.ua.

«Ми закликаємо до його (Умерова, – ред.) негайному звільненню. Враховуючи серйозні побоювання щодо стану його здоров'я, невідкладна належна медична допомога повинна бути забезпечена», – йдеться в повідомленні ЄС.

Європейський Союз неодноразово підкреслював погіршення ситуації з правами людини в Криму і Севастополі з моменту їх незаконної анексії Російською Федерацією. На права кримських татар було скоєно серйозний наступ в результаті заборони діяльності Меджлісу, органу самоврядування кримських татар, і оголошення його «екстремістською організацією».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: