Після насильницької смерті дівчинки на Одещині, селяни влаштували «ніч гніву» для ромів

На Одещині після вбивства 9-річної дівчинки місцеві жителі розгромили бідя десятка будинків ромів.

Про це інформує УП.

У селі Лощинівка Ізмаїльського району, де минулої ночі сталося жорстоке вбивство 9-річної дівчинки, ближче до вечора сталося народне повстання місцевих жителів проти осіб ромської національності, які проживають в селі.
Так в п'ятницю вранці, 26 серпня, в селі Лощинівка Ізмаїльського р-ну на території покинутої садиби було виявлено тіло неповнолітньої дівчинки з ознаками насильницької смерті.

Дівчинка 2007 року народження пропала напередодні вночі. Батьки виявили пропажу близько третьої години ночі, коли повернулися додому. Вранці бездиханне тіло дівчинки знайшов односелець в одному з покинутих будинків, розташованих поруч з будинком жертви. Тіло дитини було в синцях. Виїхавши на місце, експерти-криміналісти нарахували на тілі численні проникаючі ножові поранення.
Дівчинка була з благополучної сім'ї. Сім'я характеризується як позитивна. І мати, і вітчим мають роботу.
Було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України ( «Умисне вбивство»). Чи була дівчинка зґвалтована, стане відомо після проведення експертизи. На підмогу ізмаїльським поліцейським виїхала група слідчих і експертів-криміналістів з Одеси.
Пізніше стало відомо, що підозрюваним у скоєнні цього звірячого злочину виявився ром.
Люди відзначають, що особи даної національності в їх селі з'явилися близько трьох років тому. За цей час вони регулярно займалися грабежами, розповсюдженням наркотиків, вимаганням, залякуванням місцевого населення, побиттям, а тепер ось, дійшло до вбивства дитини, що і стало для місцевих жителів останньою краплею.
За словами жителів села, незважаючи на численні звернення в правоохоронні органи, поліція на свавілля з боку ромів реагувала дуже мляво, що в свою чергу додавало їм почуття безкарності.

У зв'язку з цим люди рішуче налаштувалися вигнати ромів з усього села. Близько 17:00 численний натовп, який з часом досяг приблизно двохсот чоловік, зібрався біля сільради, звідки попрямував до циганських домівок.
На протязі декількох годин в селі тривали погроми будинків, в яких проживали цигани.

Станом на 20:50 в результаті народного гніву було розгромлено близько 6-7 будинків, в яких проживало приблизно 12 циганських сімей. Самі роми спішно покинули свої житла ще до приходу народних месників. В результаті, люди побили вікна, майно, знищили меблі, поламали паркани, а деякі будинки спробували підпалити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: