Росія підтягнула до українського кордону більше 41 тисячі військовослужбовців - розвідка

Росія у рамках навчань «Кавказ-2016» підтягнула до українського кордону близько 41,6 тис. військовослужбовців.

 
Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на своїй сторінці у Facebook.

 
Як зазначається в повідомленні, угрупування військ Південного військового округу (Ростов-на-Дону), окремі з’єднання та частини Західного та Центрального військових округів, Північного флоту, Повітряно-космічних сил та Повітрянодесантних військ, які залучаються до раптової перевірки бойової та мобілізаційної готовності ЗС РФ, перебувають у підвищеній бойовій готовності.

 
Вздовж державного кордону України на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей та в Криму розгорнуто угрупування ЗС РФ, яке включає 14 батальйонних тактичних груп, 8 ротних тактичних груп та дві мотострілецькі бригади, загальною чисельністю (з урахуванням Кримського міжвидового об’єднання військ та сил ЗС РФ) близько 41,6 тис. військовослужбовців.

 
На озброєнні нараховується: 4 тактичних ракетних комплексів «Точка-У»; 298 танків; 1566 бойових броньованих машин; 363 артилерійських систем; 169 реактивних систем залпового вогню.
В рамках підготовки до стратегічних командно-штабних навчань «Кавказ-2016» для підтримки дій наземного угрупування російських військ на кордонах з Україною у готовності до бойового застосування зосереджено 468 літаків та 303 вертольотів армійської авіації ЗС РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: