У Тернополі відкрили меморіальну дошку польському кінорежисеру

У Тернополі сьогодні відкрили меморіальну дошку польському кінорежисеру та сценаристу Єжи Гоффману.

 

Встановити меморіальну дошку Гоффману влада міста вирішила у зв’язку з тим, що на початку Другої світової війни він майже рік він жив у Тернополі, а також відзняв чимало документальних фільмів про Україну і під час російського вторгнення в Україну 2014 року виступив на підтримку українського народу.

 

«Сьогодні ми вчергове показуємо приклад дружби між Україною та Польщею. В часи, коли ворожа російська пропаганда робить все можливе, щоб зробити з наших народів ворогів, такі акції особливо важливі. Як і такі люди, як Єжи Гоффман. Він своїм прикладом та творчістю вчить українців та поляків, як треба жити в мирі та добросусідстві, допомагати один одному в критичні моменти нашої історії», – сказав під час відкриття меморіальної дошки міський голова Тернополя Сергій Надал.
Як повідомлялося, Гоффман створив, зокрема, документальний фільм «Україна. Становлення нації», в якому відтворено історію України від Хрещення і до сьогодення. В основу фільму покладені відео- та аудіоматеріали, ілюстрації та архівні документи, які Гофман збирав особисто.
Нині Єжи Гоффману 84 роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: