Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів США, Румунії, Бразилії та Єгипту

4f8dc5c39356c939afc157b8a3b6f139_1472486646_extra_large

Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів Сполучених Штатів Америки Марі Йованович, Румунії Крістіана-Леона Цуркану, Федеративної Республіки Бразилія Освалдо Біато Жуніора та Арабської Республіки Єгипет Хоссама Ельдіна М. Алі.

Порошенко привітав Марі Йованович із початком діяльності на посаді посла США в Україні і наголосив, що розраховує на її попередній досвід роботи в Києві у 2001–2005 роках. Президент висловив вдячність американській стороні за політичну, фінансову та військово-технічну підтримку в боротьбі України проти російської агресії. «Розраховуємо на продовження ефективної співпраці», - сказав він.

Під час бесіди з послом Румунії Порошенко заявив, що очікує на візит президента Румунії Клауса Йоханніса до України в 2017 році, у рамках якого буде проведено засідання президентської комісії. Глава Української держави висловив сподівання, що Бухарест і надалі сприятиме поглибленню взаємодії України з ЄС і НАТО. Він також закликав румунську сторону розпочати діалог щодо запровадження спільного контролю на українсько-румунському кордоні. «Це стане інструментом для боротьби з корупцією. Прискорення процедури перетину кордону, продемонструє довіру та дружбу між нашими націями», - переконаний Порошенко.

Під час зустрічі з послом Бразилії глава держави заявив про важливість відновлення регулярного політичного діалогу та ділових контактів між двома країнами на всіх рівнях, а також наголосив на необхідності прискорення організації українсько-бразильської міжурядової комісії з економічної співпраці.

З послом Єгипту Хоссамом Ельдіном М. Алі президент України обговорив важливість активізації політичного діалогу та поглиблення торговельно-економічного співробітництва між двома державами. Сторони підтвердили зацікавленість щодо проведення до кінця 2016 року сьомого засідання Міжурядової спільної комісії з економічного та науково-технічного співробітництва між Україною та Єгиптом. Порошенко поновив запрошення президентові Єгипту здійснити візит в Україну у зручний для нього час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: