У колишньому гуртожитку замінили ліфт, який служив 25 років

У Львові на вул. Тичини, 11 повністю замінили ліфт із понад 25-річним терміном експлуатації. Монтажні роботи тривали близько місяця, і наприкінці минулого тижня його врешті запустили для мешканців будинку.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Ліфт виконаний з нержавіючого матеріалу. Виробництво – білоруської компанії «Могильовліфтмаш».

«Через свій вік, цей ліфт часто ламався, оскільки нормальний термін експлуатації для нього – власне 25 років. Тож свій ресурс він вже вичерпав», – зазначає керівник ЛКП «Львівсвітло» Олександр Лазуткін.

За його словами, весь комплекс робіт з обстеження, проектування та заміни ліфта обійшовся міському бюджету в 650 тис грн.

Будинок, у якому його встановили, – дев’ятиповерховий, колишній гуртожиток. Відтак, як зазначає Олександр Лазуткін, ця заміна тут дуже виправдана, адже у багатоповерхівці мешкає більше сотні людей.

До 10 вересня обіцяють також запустити ще 2 ліфти – на вул. Хмельницького, 271 та на вул. Лисинецькій, 13.

Загалом, цьогоріч у Львові в планах – заміна 16 та ремонт 66 ліфтових установок.

Відзначимо, що торік послуги з технічного обслуговування ліфтів надавали 3 приватні підприємства та 1 комунальне: загалом – 2137 ліфів. За кошти, виділені з бюджету розвитку Львова на 2015 рік, капітально відремонтували, модернізували й замінили 25 ліфтів та провели ремонт 17 ліфтових кабін, на суму 9,2 млн грн. Цьогоріч же ЛКП «Львівсвітло» на ремонт з міського бюджету виділили вдвічі більше коштів, ніж торік – 22 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: