Японія вивчить можливість реалізації інфраструктурних проектів в Україні

Робоча група експертів, представників урядових і ділових кіл Японії з листопада 2016 року вивчатиме можливість реалізації перспективних інфраструктурних проектів в Україні.

Про це інформує Уніан.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства з посиланням на віце-прем`єр-міністра – голову Мінрегіону Геннадія Зубка.

За його словами, враховуючи успішний досвід співпраці з проекту модернізації Бортницької станції аерації, японська сторона розглядає напрями з реконструкції доріг, мостових переходів, полігонів із захоронення твердих відходів тощо.
Згідно з повідомленням, йдеться про можливості участі японського капіталу в реконструкції дорожньо-транспортної та портової інфраструктури, а також про можливості залучення в Україну японської експертної допомоги з розробки стратегії розвитку систем водопостачання та поводження з відходами.
У середині 2015 року уряди України і Японії підписали договір про надання кредиту для реалізації проекту модернізації Бортницької станції аерації в рамках проекту «Реконструкція споруд очищення стічних каналізаційних вод і будівництво технологічної лінії з обробки та утилізації осадів Бортницької станції аерації».

Згідно з угодою, планується залучити кредит японського уряду, який надається в рамках проекту уряду Японії «Офіційна допомога розвитку» (ODA) на особливих умовах для економічного партнерства. Розмір кредиту – до 108,193 млрд ієн, термін кредитування – 40 років, відтермінування платежу по кредиту та відсотках за користування – 10 років, відсоток за користування кредитом – 0,1%.
Уряд Японії виділив Мінрегіону України 380 млн грн на розробку технічної документації та підготовку до реконструкції Бортницької станції аерації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: