У Львові можливий зрив опалювального сезону. Дізнайтесь, чому

Українські теплопостачальні підприємства схвильовані загрозою можливого зриву опалювального сезону.

Пов’язано це з тим, що Президент ветував законопроект «про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб’єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення».

Про це повідомили сьогодні на брифінгу щодо причин можливого зриву опалювального сезону у Львові, передає кореспондент Дивись.info.

«Львівтеплоенерго» має нарахованих штрафів від держави понад 100 мільйонів гривень. Назбиралася ця сума упродовж кількох років, починаючи з  2011-го року.

Наразі ж усе майно «Львівтеплоенерго» та «Залізничтеплоенерго» перебуває під арештом.

Як зазначили на прес-конференції, необхідність прийняття цього законопроекту пов’язана з виникненням великої заборгованості комунальних підприємств за спожиті енергоносії та штрафні санкції.

Тому колективи теплопостачальних підприємств Львова звернулися до керівництва держави з кількома вимогами.

«Ми просимо, щоб цей проект був прийнятий по спрощеній процедурі ще до кінця вересня місяця. І на той період, щоб Президент України своїм Указом чи іншим нормативним актом наклав мораторій на нарахування штрафних і фінансових санкцій, а найголовніше – на стягнення штрафних  і фінансових санкцій з теплопостачальних підприємств», - заявила заступник директора з економічних питань ЛКП «Залізничнетеплоенерго» Ярослава Єлфімова.

Варто додати, що за словами тепло постачальників неприйняття цього закону може спричинити припинення подачі гарячої води та загрозу вчасного початку опалювального сезону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: