У Львові на фестивалі «Золотий лев – 2016» будуть представленні відомі європейські театри

Цьогоріч Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев - 2016», на якому світові театри презентуватимуть свої вистави, відбудеться у Львові з 17 вересня по 2 жовтня.

Відтак, львів'яни та гості міста зможуть побачити вистави потужних театрів з Румунії, Польщі,  Молдови, Литви, Грузії, Угорщини, України та ін. країн, які показуватимуться на сценах Львівських театрів та на площах Львова.

«Фестиваль «Золотий Лев» є однією з візитівок Львова власне у осінню пору і показує те, що театральний фестиваль є і туристично привабливим, і водночас дозволяє міжнародну комунікацію у Львові. Фестиваль об’єднує львівські театри в одній великій події, і задіює кожен львівський театр, що є унікальним для нашого міста», - розповіла Богдана Брилинська, працівник управління культури ЛМР.

Зокрема, на фестивалі  будуть представлені Вільнюський міський театр з виставою «На дні» (режисер Оскарас Коршуновас). Його вистави були представлені на всіх континентах світу). Вистави Автанділа Варсімашвілі, зокрема цьогоріч привозять його останні прем’єри «Ревізор» М.Гоголя та «Механічний апельсин» Е. Берджес). Вперше в Україні буде показана вистава надзвичайно відомого румунського режисера Олександра Гоусфатера «Багато шуму з нічого» за твором В. Шекспіра.

Режисерські постановки Єжи Зоня глядачі Львова бачили не одноразово.  Цього разу привозять виставу «Хор сиріт» за романом Гая Гросса. Цю виставу вже побачили глядачі країн Європи і Америки.

Роман Світлани Алексієвич «Чорнобильська молитва» глядачі побачать у режисурі Лінаса Зайкаускаса, головного режисера драматичного театру ім. Юозаса Мільтініса (м. Паневежис, Литва).

Безперечно, вистави відомих українських режисерів, таких як С.Мойсеєв, Я.Федоришин, А.Бакіров, Р.Держапільський, С.Павлюк та ін. також будуть представлені на фестивалі «Золотий лев - 2016».

За словами Ярослава Федоришина, директора, заслуженого діяча мистецтв України, при відборі вистав акцентувалося на професійності, чистоті театру, і основним акцентом є відтворення класичних тем очима експерименту.

Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев», за оцінкою Дж. Елсома, почесного президента Міжнародної асоціації театральних критиків, «дає змогу приваблювати до Львова туристів, рекламувати регіон і Україну, а також збагачувати незабутнім культурним досвідом жителів Львова. Фестиваль є ще одним вагомим мотиваційним чинником розвитку туризму і міг би бути привабливим фактом для інвестицій у розвиток туристичної інфраструктури».

«Золотий лев - 2016» відбудеться за підтримки Міністерства культури України, Управління культури ЛОДА, Управління культури Львівської міської Ради, Львівської обласної Ради. Організатори фестивалю щиро вдячні їм за підтримку.

Театр «Воскресіння» щиро запрошуємо всіх до Львова насолодитись неймовірним  мистецтвом світових шедеврів і поринути у надзвичайну атмосферу театрального дійства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: