У вересні слід очікувати можливих заморозків

Як повідомляє Львівський регіональний центр з гідрометеорології, цьогоріч погодні умови вересня на території області характеризуватимуться загальним зниженням температури і можливими заморозками на поверхні грунту.

Як повідомляє Львівський регіональний центр з гідрометеорології, цьогоріч погодні умови вересня на території області характеризуватимуться загальним зниженням температури і можливими заморозками на поверхні грунту.

Так, протягом вересня зазвичай здійснюється перехід середньодобової температури повітря через 15° у бік зниження. Абсолютний максимум температури повітря становив 31 – 36° тепла, абсолютний мінімум температури повітря 3 – 8° морозу. Очікувана середня місячна температура повітря на рівнині 15º тепла, в горах 13º тепла.  Очікувана кількість опадів на рівнині 46 мм, в Карпатах 66 мм.

Найтеплішим був вересень 2015 р. з середньою місячною температурою повітря 15,6º тепла при нормі 13,0º, найхолоднішим – вересень 2013 року з температурою 11,6º тепла.

Із небезпечних явищ погоди найхарактернішими для вересня є тумани, сильні дощі. В окремі дні –  грози, пориви вітру. На поверхні ґрунту і в повітрі, в нічні та ранкові години, в другій та третій декадах імовірні заморозки, в гірських районах заморозки можливі і в першій декаді.

Що стосується кількості опадів, то за останнє десятиріччя їх розподіл дуже мінливий: від надзвичайно сухого вересня у 2006 р. до аномально вологого у 2008 р, і лише у 2010 та 2014 рр. кількість опадів у вересні була в межах норми.

Найвологішим виявився вересень 2008 р. з кількістю опадів 142,2 мм (245% норми). Найсухішим був  вересень 2006 року з кількістю опадів 11 мм (19% норми).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: