Як страйкують львівські маршрутки і хто за цим стоїть (фото)

Страйк Автобус (20)
Ілюстративне фото:/архів ІА Дивись.info

Кількість маршруток, які страйкують на вул. Пасічній у Львові коливалася від 200 зранку до 100 вдень. Водночас, частина перевізників (наприклад, Міра і К) просто залишили свій автотранспорт в парку. 

Як ми розповідали раніше, на 13 годину у Львові найменшу кількість автобусів на маршрути випустили перевізники АТП-1 та Міра і К.

Це яскраво засвідчують дані сайту www.eway.in.ua, який на 13 годину показував, скільки автобусів вийшло на маршрут. Дослідити усі маршрути неможливо, адже не всі перевізники оснастили автобуси GPS-датчиками.

Ми взяли для прикладу 6 маршрутів, за якими перевезення здійснює комунальне підприємство АТП-1. Виявилось, що за всіма цими маршрутами на 13.00 їздило всього лише 27 одиниць транспорту. Відтак, у середньому по 4,5 одиниці на маршрут. Це при тому, що серед них є центральні маршрути, наприклад, популярний 3А або 5А. До слова, навіть зараз на маршруті 47А, наприклад, курсує лише 3 автобуса.

Водночас, наприклад, на маршруті №53, який обслуговує перевізник Успіх БМ, на 13.00 працювало аж 15 автобусів, стільки ж на маршруті й зараз. Однак, у цього ж перевізника вранці були проблеми на маршруті 51, на нього вийшли не всі автобуси. Станом на 17 годину, на маршруті працює 8 автобусів.

Якщо порівняти також середню кількість одиниць транспорту на маршрутах, які обслуговує АТП-14630, виходить, що на 13 годину у середньому тут працювало 6,6 автобуса на маршрут.

Кілька маршрутів, що обслуговує перевізник Міра і К взагалі не працювали. Зокрема, зранку на маршрут №7 не вийшло жодного автобуса. На жаль, достеменно дослідити динаміку протягом дня не вдається, бо перевізник не облаштував свій автопарк GPS-датчиками. Станом на 16.00 за тими маршрутами, де їздять автобуси з GPS-датчиками, курсують лише по 4 маршрутки.

Виходить, що здогадка, яку поширила сьогодні вдень Львівська міська рада: «Є інформація, що страйком керує колишній працівник «Міра і К» (мав свої автобуси). Також страйк підтримують деякі львівські таксисти», залишається найбільш реальною версією того, що стоїть за транспортним страйком у Львові. Адже саме це підприємство разом із комунальним АТП-1 не випустило на маршрути найбільшу кількість автобусів.

Також дивною видається позиція АТП-1, яка явно суперечить риториці Андрія Садового і міської ради загалом. Саме АТП-1 обслуговує найбільшу кількість маршрутів у Львові, зокрема тут йдеться про великі автобуси, що курсують центральними маршрутами. Відсутність більшості автобусів на одному лише маршруті 3А суттєво ускладнила життя львів'янам.

Навіть досі за маршрутом 45, який обслуговує комунальне підприємство, і на який вранці не вийшов жоден автобус, зараз залишається проблемним. Тут на маршруті в понад 7 км працює зараз лише 3(!) автобуса. Не хочеться робити передчасні висновки, але хіба не виходить так, що комунальне підприємство власноруч і умисно погіршує цю кризову ситуацію?...

Схоже, що транспортні страйкарі ще здивують мешканців сюрпризами й підводними каменями цього транспортного колапсу.

Мар'яна ТКАЧЕНКО

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: