Засновник Facebook зробив подарунок Папі Римському

Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг під час свого візиту до Італії подарував Папі Римському Франциску модель безпілотника на сонячних батареях, здатного забезпечити доступ до інтернеут навіть у найвіддаленіших куточках світу.

Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг під час свого візиту до Італії подарував Папі Римському Франциску модель безпілотника на сонячних батареях, здатного забезпечити доступ до інтернеут навіть у найвіддаленіших куточках світу, пише Сегодня.

«Ми також обговорили важливість зв'язку між людьми, особливо в тих частинах світу, де немає доступу до інтернету. Ми подарували йому модель Aquila, нашого безпілотника на сонячних батареях, який даватиме доступ до інтернету в тих місцях, де його немає», – написав Цукерберг на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що це зустріч, яку «ми ніколи не забудемо», і що разом з дружиною вони відчули, як глибоко понтифік піклується про допомогу людям.

Як повідомлялося раніше, на розробку Aquila пішло два роки. Безпілотник створений з вуглепластика, розмах крил літака такий же, як і у Boeing 737, проте важить він всього 450 кг.

Aquila забезпечує доступ до інтернету за допомогою лазерного променя з висоти 18 км. Така технологія дозволить зробити інтернет в 10 разів швидше існуючого зараз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: